ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Σ.Ε.Μ. 2018

Την 1η Νοεμβρίου 2018 ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μουσουργών (σε συνεργασία με την Ένωση Σμυρναίων) παρουσίασε έργα παλαιών και νεότερων μελών του Συνδέσμου στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου ‘Παρνασσός’.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον προσφάτως εκλιπόντα καταξιωμένο συνθέτη Ανδρέα Καρμπόνε (1926-2018), οπότε και παρουσιάστηκε το 3ο μέρος της Σονάτας του για βιολοντσέλο και πιάνο από τη σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Βάνια Παπαδημητρίου και τη σολίστ του πιάνου και επίτιμου μέλους του Σ.Ε.Μ. Μέμα Ειρηναίου.

Πέραν του έργου του Α. Καρμπόνε και στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η υψίφωνος Ρόζμαρι Κυπραίου, ο κλαρινετίστας Σπύρος Μίχας, η βιολοντσελίστα Βάνια Παπαδημητρίου, και οι πιανίστριες Stefanie Seah, Μέμα Ειρηναίου, και Καλιρρόη Τσολάκη ερμήνευσαν έργα των: Νικηφόρου Νευράκη, Ελευθέριου Παπασταύρου, Ερρίκου Βαΐου, Μιχαήλ Λαδόπουλου, Τιμόθεου Ξανθόπουλου, και Μαρίας Καλογρίδου.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η εξαίρετη χορωδία AMBITUS παρουσίασε μία σειρά από Σμυρναίϊκα τραγούδια σε διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, ενώ στο πιάνο συνόδευε ο Μιχάλης Χανός.

sem parnassos 2018 p1

Σπύρος Μίχας και Stefanie Seah

sem parnassos 2018 p2

Από αριστερά: Βάνια Παπαδημητρίου, Μέμα Ειρηναίου, Καλιρρόη Τσολάκη

sem parnassos 2018 p3

Ρόζμαρι Κυπραίου και Stefanie Seah

sem parnassos 2018 p4

 Καλιρρόη Τσολάκη

sem parnassos 2018 p5

Κατερίνα Βασιλικού, Χορωδία AMBITUS, και Μιχάλης Χανός